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Voting Procedure for General Meetings 
 
The Procedure is laid down in Article 8 of the Articles of Association. 
 
Q1. Who is allowed to vote at General Meetings? 
 
A. The Voting Members. 
 
Q2. Who are the Voting Members? 
 
A. National CPRE is a limited company, and the Voting Members are the Members of this 
Company.  The Rules of CPRE state that the Chairman of each branch, county association or 
regional group shall be deemed to be the representative appointed by that organisation to 
be its Voting Member. The full Voting Membership consists of all branch and regional group 
Chairmen, the President and the members of the national Trustee Board. 
 
Chairmen and others formally become Voting Members once they are entered into the 
Register of Members.  Only those individuals named in the Register hold a vote.  A branch 
or regional group only has a vote if there is a named individual on the Register.  For this 
reason, if there is no Chairman for a period, the Vice Chairman would normally become the 
Voting Member. 
 
Q3 What are the liabilities of the Voting Members? 
 
A. In the unlikely event of the Company being wound up, those entered in the Register of 
Members would be liable to pay the sum of £1 each towards settling any debts. 
 
Q4. How many votes does each Voting Member have? 
 
A. Each Voting Member has one vote. 
 
Q5. What are proxy votes? 
 
A. If a Voting Member is unable to attend the meeting, he or she may pass their vote onto 
another person.  The Rules of CPRE state that notification of the proxy vote should be given 
in writing at least 48 hours before the meeting. 
 
Q6. When do Voting Members get their voting cards? 
 
A. Voting cards will be handed to those entitled to vote on arrival at the meeting.  Voting 
Members, or their proxies, should sign the Register of Attendance on receipt of their voting 
cards. 
 
Q7. Who receives copies of the General Meeting agenda? 
 
A. One copy of the agenda is sent to each Voting Member and to each main branch, county 
association or regional group contact at least 21 days before the meeting. 


